11.8 C
Oslo
onsdag, mai 22, 2024

spot_img

Hvor gammel er din hund i hundeår?

Visste du at hundens alder avhenger av mer enn kun antall leveår? Hundens utvikling er uten tvil raskere enn hos oss mennesker. Spesielt hvis man ser på de første leveårene hvor hunden regnes som voksen etter bare to år.

En gammel regel for å finne alderen er å gange hundens alder i menneskeår med 7. Dette er faktisk feil. Hundens alder i hundeår avhenger av både størrelse og rase, og en god indikator er å se på hvor mye hunden din utvikler seg de to første leveårene. Når hunden har bikket to år avtar den raske utviklingen og det er da man ser forskjellen på raser og størrelser.

For å finne en omtrentlig alder kan du gange de to første leveårene med 12. Det vil si at når hunden er to menneskeår vil den være omtrent 24 år i hundeår, uansett rase. Deretter avtar utviklingen, og du kan følge denne utregningen:

Små og mellomstore hunder: 1 menneskeår = 5 hundeår

Store hunder: 1 menneskeår = 6 hundeår

De største hundene: 1 menneskeår = 7 hundeår

Det vil si at en både en dachs og en irsk ulvehund er rundt 24 år i hundeår etter de to første leveårene. Når man derimot ser på alderen i hundeår det tiende leveåret vil dachsen være 64 år, mens den irske ulvehunden rundt 80 år.

Denne utregningen vil likevel ikke gi deg et helt nøyaktig svar da det kan være store variasjoner i utviklingen av hundene de to første leveårene.

Tabellen er hentet fra Agria dyreforsikrings hjemmeside
Forrige artikkel
Neste artikkel
Knut Sandersen
Knut Sandersen
Redaktør for Gårdshunden

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Advertisement -spot_img

Nyeste innlegg